Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 6 Haziran'da ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik iki oturumda düzenlendi. LGS sınavında öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru soruldu. Peki 2021 LGS sınavı nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? İşte merak edilenler...
LGS SINAVINDA SINAVDA KOVİD-19 TEDBİRLERİ ALINDI!
Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmadı. Sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması sağlanacak ve kapı önlerinde yığılma olması engellendi.
Sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sırasının üzerinde yer aldı. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümüde öğrenciler okul içinde veya bahçesine sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alındı.
LGS SINAVI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?
fenle matematik cok basitti dinde zorlandım biraz sınav çok basitti genel olarak
A kitapçığıydım Türkçe'de 7 kere üst üste A geldi sizde de öyleydi değil mi
en kolay lgs olarak tarihe gecilebilir (matematik hariç)
LGS SINAVI NASILDI?
2021 yılında da iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru soruldu. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başladı. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve 80 dakika süreleri verildi.
Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlendi. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.
LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.
SINAVLI OKULLARDA ÖĞRENCİ KONTENJANI 174 BİN 160
LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.
Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.