LGS SINAV YORUMLARI OKU: LGS soruları nasıldı? LGS sayısal ve sözel soruları zor muydu, kolay mıydı?

Bugün LGS sınavını gerçekleştirildi. MEB tarafından düzenlenen sınavda adaylar sayısal ve sözel sorulardan oluşan 90 soruya yanıt verdi. Sınav yorumları hakkında bilgi almak isteyenler, LGS soruları nasıldı? LGS sayısal ve sözel soruları zor muydu, kolay mıydı? sorularına cevap arıyor.

LGS soruları hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler internet üzerinden araştırmalara başladı. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav 2 oturum halinde gerçekleştirildi. LGS soruları nasıldı? LGS sayısal ve sözel soruları zor muydu, kolay mıydı?

LGS SORULARI NASILDI?

Bugün LGS'ye girdim. Denemelerden çok daha kolaydı. Ancak nedense yetiştiremedim hayırlısı oldun artık.

LGS sınavı bitmiş. Umarım hepiniz istediğiniz sonuçları alırsınız. Alamazsanız da üzülmeyin. Her şeyin sonu değil.

Çok kolaydı rakiplerime Allah merhamet etsin çünkü ben etmedim

LGS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2'de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

f. Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.

LGS sınav sonuçlarında tarih belli mi? 2023 MEB LGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?