LGS heyecanı sona eriyor

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanıyor. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde gerçekleşiyor. Çoktan seçmeli 90 soru olacak. Adaylar ilk oturum olan sözel oturumuna 09.30’da girdiler. İkinci bölüm ise 11.30’da başlıyor.

 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanıyor. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde gerçekleşiyor. Çoktan seçmeli 90 soru olacak. Adaylar ilk oturum olan sözel oturumuna 09.30’da girdiler. İkinci bölüm ise 11.30’da başlıyor. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

LGS SINAV YORUMLARI

Ahmet Kivrak: LGS sınavında beni mutlu eden tek şey Ömer Halisdemir ile ilgili gelen şiir sorusu idi. Tek kelime ile MÜKEMMEL...

Emre Orhan: LGS 2018 ile ilgili ilk yorumlar Sözel Bölüm sorularının kolay olduğu yönünde

Abdureşit Abdulhamit: LGS bitti, ağlamayan çok az çocuk vardı.  En büyük şikayet süre yetersizliği.

Feyza: Lgs ye girip de sayısalı yapamayınca üzülenler görüyorum siz yapamadıysanız çoğu kişi de yapamamıştır zaten üzülmeyin

Kiraz:  LGS mağdurları kardeşlerim matematiği güzel geçen beni bulsun öyle bir canlı var mı merak ediyorum.

Kutup ayısı: Herkesin LGS özeti: ''Sözel mükemmel geçti ama sayısal çok kötüydü.''

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanacak. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak.

Sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak.

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.