E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama 2022: LGS sınav başvuru nasıl yapılır?

LGS sınavı için geri sayım başladı. Merkezî Sınav, tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacaktır. Sınav için başvuru süreci merak ediliyor. Peki, LGS sınav başvuru nasıl yapılır 2022? İşte E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama ekranı...

E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru süreci öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki, LGS sınav başvuru nasıl yapılır? LGS sınav başvuru ücreti ne kadar?

LGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

LGS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek.

Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Sınav için başvuru ücreti de ödenmeyecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "Sınava katılmak isteyen öğrenciler, herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek." ifadesini kullandı.

E-OKUL LGS GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI

E-OKUL LGS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI AÇILDI MI?

E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama ekranı henüz açılmadı. Giriş belgeleri 27 Mayıs'tan itibaren açıklanacak.

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.