LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne olacak? LGS lise ek tercihleri ne zaman yapılacak?

LGS 2020 tercih sonuçları bugün tüm adayların erişimine açıldı. MEB tarafından yayımlanacak olan LGS tercih sonuçlarının açıklamasıyla beraber, sonraki dönemde nakil işlemleri başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Peki, LGS lise ek tercihleri ne zaman yapılacak? LGS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS tercih sonuçları adayların erişimine açıldı. Yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Peki, LGS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?   

E OKUL SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Lise boş kontenjanlar 2020 listesi yayında mı? MEB lise boş kontenjan sorgulama ekranı

Lise boş kontenjanlar 2020 listesi yayında mı?

LGS YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

LGS tercih sonuçları sonrasında istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler, 1. nakil için boş kontenjanların açıklanmasını bekleyecek. Bu aşamada da istedikleri okul gelmeyen öğrenciler, 2.nakil sürecini takip edecekler. Boş kontenjanlara göre okullar açılana kadar nakiller devam edecek.

LGS nakil ve kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? Lise kayıt için gerekli evraklar nelerdir?

2020 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU

LGS LİSE EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılmaya başlanacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 17 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2. nakil başvuruları ise 17 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar 24 Ağustos’ta duyurulacak.

24-26 Ağustos tarihleri aralığında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması işlemi gerçekleştirilecek.

LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? Lise 2. tercih takvimi 2020 belli oldu!

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

E OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Esas nakil başvurusu nedir? Yerleştirmeye esas nakil başvurusu nasıl yapılır?