LGS lise 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB LGS lise nakil sonuçları nereden nasıl sorgulama yapılır?

LGS 2. tercihlerin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 1 Ağustos tarihinde başlayan LGS 2. tercihleri 5 Ağustos'ta sona erdi. Peki LGS lise 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak, lise nakilleri nasıl yapılıyor, sonuç sorgulama nasıl yapılır?

LGS ikinci nakil sonuçları heyecanla bekleniyor. Ardından üçüncü nakil başvuruları başlayacak. Lise nakil sonuçları ardından yerleştirilen öğrenciler kayıtlarını yapılması bekleniyor. Yerleşemeyen öğrenciler ise lise ikinci nakil döneminde tekrar tercih yapacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuru sonuçlarına ilişkin yeni gelişmeler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak...

Nakil başvuru süreci, LGS sonuçları sonrasında başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzuna göre lise nakil süreçlerine ilişkin tarih şu şekilde:

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos 2022

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 1-05 Ağustos 2022

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şöyle olacak;

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos 2022

LGS NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.