LGS İzmir lise taban puanları 2020 ne zaman açıklanacak?

1 milyon 472 bin 303 öğrencinin katıldığı LGS sonuçları bugün belli oldu. İzmir'de lise okumak isteyen öğrenciler, İzmir lise taban puanlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden ulaşabilecek. İzmir lise taban puanları sonrası Fen, Anadolu ya da Meslek Lisesi tercih edilecek okullar arasında yer alıyor.

Milyonlarca öğrenci MEB tarafından gerçekleştirilen LGS sınav sonuçlarını bugün öğrendi. Sınav sonrası İzmir ilinde ikamet eden ya da orada lise eğitimi almak isteyen öğrenciler, İzmir lise taban puanlarına MEB üzerinden öğrenebilecek. İzmir'de bulunan Fen, Anadolu, Meslek ve İmam Hatip ve Spor Liselerine kayıtlarını yaptıracaklar.

İZMİR LİSE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

İzmir lise taban puanları Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanacak. 2020 yılı LGS İzmir lise taban ve tavan puanları belli olmadı. 2019 yılına ait İzmir lise taban puanları ise şu şekildeydi;

2019 YILI İZMİR LİSE TABAN PUANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS 2020 TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

LGS Ankara lise taban ve tavan puanları 2020 açıklandı mı?

2020 LGS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? MEB açıkladı!

LGS Genel yüzdelik dilim nedir?

2019 ve 2018 LGS tam puan kaç kişi yaptı? Geçtiğimiz sene kaç kişi full çekti?

Geçtiğimiz yıl MEB, LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler için ilk kez bir tercih robotu hazırladı.Tercih rehberi, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı. Öğrenciler bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebildiler.

Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018’e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabildi. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları için hazırlanan tercih rehberinde ise öğrencinin kayıt bölgesindeki okullar listelenebiliyordu.

LGS tercih kılavuzu 2020 yayında! MEB Lise yerleştirme kılavuzu açıklandı!

Lise 2020 başarı sırası açıklandı mı? LGS yüzdelik dilimleri belli oldu mu?

Lise Geçiş Sınavı'nda kaç kişi full çekti? LGS'de full çeken var mı?