LGS 2020 2. oturumda kaç soru var? LGS sayısal alan konuları ne?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) düzenlediği LGS 2020 2. oturumda kaç soru olduğu aranıyor. 1.7 milyon öğrencinin hazır bulunduğu sınav 2 oturum halinde yapıldı. Sınava giren adaylar belirtilen saat ve süre içerisinde sorulara yanıt verdi. Matematik ve Fen Bilimleri dersinden toplamda 40 soru soruldu. Peki, LGS sayısal alan konuları nelerdir? İşte detaylar...

Liseler Geçiş Sistemi (LGS) 2020 2 oturum halinde dün yapıldı. Sınavda adaylar kendilerine yöneltilen soruları en doğru şekilde yapmaya çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavda öğrenciler 1. oturumda sözel ders sorularını 2. oturumda ise sayısal bölümün konularını yanıtladı. LGS 2. oturum Matematik ve Fen Bilimleri sorularından oluştu. Çoktan seçmeli 90 soru sorulan LGS 2020 2. oturum kaç soru var? LGS sayısal alan konuları nelerdir? Detaylı bilgi haberimizde.

LGS 2020 2. OTURUM KAÇ SORU VAR?

LGS 2. oturum sayısal bölümden oluşuyor. Öğrencilere sınavda Matematik 20 ve Fen Bilimleri 20 soru olarak toplamda 40 soru yöneltildi.

LGS salon ve sıra numarası nasıl öğrenilir? e-okul LGS sınav giriş belgesi haberde!

LGS 2020 1. oturum kaç soru var? LGS sözel alan konuları neler?

LGS SAYISAL ALAN KONULARI NELERDİR?

2020 Liseler Geçiş Sistemi (LGS) 2020 2 oturum sayısal konuları belli oldu. Sınavda sayısal alan konuları Matematik ve Fen Bilimleri olarak belirlendi.

LGS sınav sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? LGS yerleştirme sonuçları için tarih verildi mi?

LGS 2020 2. OTURUM KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Yaruın yapılacak olan LGS sınavında 2. oturum 11:30'da başlayacak. Öğrenciler 40 sorudan oluşan 2. oturum 80 dakika olarak yapılacak.

Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

i. Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

ii. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

iii. Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

ç. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır. 

LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? 2020 LGS net ve puan nasıl hesaplanıyor?

MEB LGS kontenjanları 2020 yayında! Lise kontenjanları listesi burada!