LGS 2020 1. oturumda kaç soru var? LGS sözel alan konuları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek olan LGS için geri sayım başladı. Büyük bir heyecanla beklenen LGS için sadece saatler kaldı. Sınava girecek olan öğrenciler sözel ve sayısal alanda kendilerine yöneltilen soruları belirtilen süre içeriisnde yanıtlamaya çalışacaklar. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak. Peki, LGS 2020 1. oturum kaç soru var? LGS sözel alan konuları neler?

LGS 2020 heyecanı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak düzenlenen LGS için sadece saatler kaldı. Büyük bir heyecanla beklenen LGS'ye dair araştırmalar da hız kazandı. LGS iki oturum hâlinde düzenlenecek, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak. LGS 2020 1. oturum kaç soru var? LGS sözel alan konuları neler? gibi soruların yanıtları da merak konusu oldu. İşte tüm detaylar..

LGS 2020 1. OTURUM KAÇ SORU VAR?

LGS 2020 1. oturumda toplamda 50 soru sorulacak. LGS'de Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru ve Yabancı Dil 10 soru olarak öğrencilere yöneltilecek.

LGS sınavı 2020 saat kaçta başlayacak? LGS sınavı 1. oturum ve 2. oturum kaçta başlıyor, kaç dakika sürecek?

LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? 2020 LGS net ve puan nasıl hesaplanıyor?

LGS SÖZEL ALAN KONULARI NELER?

LGS sözel alan konuları ise; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil olarak biliniyor.

LGS 1. OTURUM NE KADAR SÜRECEK?

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.

Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

ii. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

iii. Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

ç. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.

e-okul LGS giriş belgesi sorgulama ekranı! LGS salon ve sıra numarası nasıl öğrenilir?