LGS liseye geçiş sınavı LGS kaç saat sürecek LGS 2018 oturumları örnek sorular

2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Binlerce öğrenci merkezi sınav ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınava girecek. Sadece 8. sınıflar için düzenlenen sınavın yaklaşması ile öğrencilerin ve velilerin akıllarına gelen ve merak ettiği sorular daha da artıyor. Sınavla ilgili olması nedeniyle ''LGS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek, kaç oturum'' soruları akılları meşgul ediyor. Hem yanlış zamanda sınav yerine gitmemek için hem de ne kadar süre boyunca evlatlarını bekleyeceğini bilmek isteyen veliler bu soruların cevaplarını araştırıyor. İşte LGS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek, kaç oturum sorularının yanıtları... Yeni sistemin detayları veliler ve öğrenciler tarafından merak edildi. Yeni sisteme göre isteyen öğrenciler yüksek puanlı okullarda eğitim almak için Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak adlandırılan sınava katılacak, isteyenler de adrese dayalı olarak evine en yakın okula yerleştirilecek. Ayrıca TEOG’dan farklı olarak LGS’ye öğrenciler kendi okullarında değil, MEB tarafından belirlenen okullarda girecek. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek. İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak.

2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yaklaşması ile hem veliler hem de öğrenciler sınavın ne zaman olduğunu, sınav süresi ile oturum sayısını merak ediyor. Merkezi sınav ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav bu haftasonu gerçekleştirilecek. İşte LGS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek, kaç oturum sorularının yanıtları...  Hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanı sınav süreci ile başladı. Liseye geçiş maratonu sınavla birlikte başlayacak. Sınav 2 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak. Sınav süresi 135 dakika olacak.  Sınav bu yıl ilk defa yapılacak. TEOG yerine geçen LGS'de sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak. LGS kaç oturum? İlk defa uygulanacak olan sınav iki oturumdan oluşacak. Sözel ve sayısal olmak üzere adlandırılan oturumlar toplamda 135 dakika ve 90 sorudan oluşacak.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk kez yapılacak olan LGS sınavı hakkında detaylar merak konusu oldu. TEOG yerine getirilen liselere geçiş sınavında kaç soru sorulacak, kaç sayısal bölüm sorusu, kaç sayısal bölüm sorusu sorulacak? Peki LGS sınavı kaç dakika sürecek? Her sorunun 4 seçeneği olacak. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevap olarak işaretlenecek. Sınavda, her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Bir başka deyişle üç yanlış bir doğruyu götürecek. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

LGS YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV BAŞARI DUASI NASIL YAPILIR?

SAYISAL ALANDAKİ ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ 

SÖZEL ALANDAKİ ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ

2018 LGS sınavı ne zaman, kaç saat sürecek? 

Hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanı sınav süreci ile başladı. Liseye geçiş maratonu sınavla birlikte başlayacak. Sınav 2 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak. Sınav süresi 135 dakika olacak.  Sınav bu yıl ilk defa yapılacak. TEOG yerine geçen LGS'de sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak. LGS kaç oturum? İlk defa uygulanacak olan sınav iki oturumdan oluşacak. Sözel ve sayısal olmak üzere adlandırılan oturumlar toplamda 135 dakika ve 90 sorudan oluşacak.

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve öğrencilere 60 dakika süre tanınacak. Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek. MEB, sınav sisteminin daha iyi anlaşılması ve nasıl soruların geleceğini göstermek amacıyla sayısal ve sözel alanlarından örnek sorular kitapçığını yayımladı. İşte o sorular;

3 yanlış bir doğruyu götürecek

Her sorunun 4 seçeneği olacak. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevap olarak işaretlenecek. Sınavda, her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Bir başka deyişle üç yanlış bir doğruyu götürecek.

İki bölüm arasında 45 dakika ihtiyaç molası verilecek

İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak.

Öğrenciler, en geç saat 09.00'da binada hazır bulunacak

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, en geç saat 09.00'da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada olacak.

Öğrenciler, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak.

Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak. 

LGS SORULARI NASIL OLACAK?

Öğrencilere sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir.

İlk olarak sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika, ikinci olarak sayısal bölüm 40 soru 60 dakika olmak üzere uygulanacaktır.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

SINAVA GİRMEYENLER NE YAPACAK? 

Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Liseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi.

AÇIK UÇLU SORU NEDİR?

Kısa cevaplı sorular da denilebilir. Bu sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılıyor ve/veya kodlanıyor.''