2018 LGS sözel soruları cevapları ne zaman açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk kez uygulanacak LGS sınavı sona erdi. LGS sözel bölümde öğrencilere toplam 50 soru soruldu.

2018 LGS liselere geçiş sınavı sözel yabancı dil, din kültürü soru cevapları MEB son dakika açıklaması yapıldı. LGS sınavı TEOG yerine getirilen ve isteyen 8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS sınavı 2 Haziran'da yapıldı. Peki LGS sınavında sözel bölümden kaç soru çıktı, her soru için ÖSYM öğrencilere kaç dakika verdi? 

2018 YILI LGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SINAVI SÖZEL BÖLÜM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU? TIKLAYIN

LGS SINAV YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAVA GİRERKEN OKUNACAK DUALAR İÇİN TIKLAYIN

LGS SINAVI PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk oturumu 09.30’da başladı, 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise, 11.30’da başlayıp adaylara 60 dakika süre verildi. LGS’nin tüm soru ve cevapları, 3 Haziran Pazar günü öğleden sonra açıklanılması bekleniyor.

2018 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavına katılacak binlerce orta öğretim öğrencisi merakla sınavın yapılacağı günü merak ediyor. LGS sınavı 2 Haziran günü iki bölüm halinde gerçekleştirilecek. Sınavın ilk bölümü 09.30'da, ikinci bölümü 11.30'd başlayacak. Peki 2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavın ne zaman açıklanacağı belli oldu. Merkezî Sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinde ilan edilecektir.

SINAV NASIL OLACAK, SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere, 40 soru yöneltilecek. İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.