LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? Lise 2. tercih nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2020-LGS'nin tercih yerleştirme sonuçlarını tüm adayların erişimine açıldı. LGS'ye katılan 1 milyon 472 bin öğrenci lise tercih sonuçlarını meb.gov.tr ve eokul.gov.tr üzerinden T.C kimlik no ve şifreleriyle öğrenebilecekler. Peki, LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? Lise 2. tercih takvimi 2020 belli oldu. İşte tüm merak edilenler..

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları tüm adayların erişimine açıldı. Heyecanla beklenen sonuçlar "http://sonuc.meb.gov.tr/" internet adresinden açıklandı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecekler. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler 2. nakil tercih başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak?  

E OKUL SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. Bu kapsamda 10-14 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos'ta açıklanacak.

Esas nakil başvurusu nedir? Yerleştirmeye esas nakil başvurusu nasıl yapılır?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 28 Ağustos'ta yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

FEN, SOSYAL BİLİMLER VE ANADOLU LİSELERİ YÜZDE 100 DOLDU

LGS yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 doldu.

Liselere sınavsız yerleştirmenin birinci adımında, öğrencilerin yüzde 92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti.