Lise 2. nakil sonuçları sorgulama ekranı tıkla öğren! LGS 2. nakil sonuçları açıklandı!

LGS birinci nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ikinci nakil tercih sonuçlarına çevrilmişti LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı? Lise 2. nakil sonuçları sorgulama nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. LGS üçüncü tercihleri olarak da adlandırılan lise 2. nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEB.gov.tr internet adresinden yapılan duyuru ile erişime açıldı. İşte tüm merak edilenler..

LGS 2. nakil sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 1. nakil sonuçlarının ardından herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar 2-6 Ağustos tarihleri arasında 2. nakil tercihlerini tamamladılar. Başvurularını yapan tüm adaylar LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı? Lise 2. nakil sonuçları sorgulaması nereden yapılır? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm detaylar...

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI!

LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklandı. Öğrenciler lise nakil sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılacak duyuru sonrası e-Okul üzerinden sorgulayabilecekler.

2021 LİSE 2. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI!

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 09-13 Ağustos 2021 tarihlerinde komisyonca yerleştirme başvuruları alınarak 20 Ağustos 2021 tarihinde yerleştirme işlemleri gerçekleşecek.

İkinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.