LGS 2. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarına ''meb.gov.tr'' adresinden ulaşılabiliyor. Birinci nakil sonuçlarının ardından ikinci nakil işlemleri gündeme geldi. LGS 2. nakil başvurusu başladı mı? LGS 2. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

MEB tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Sonuç duyurusu ve lise 1.nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS 2. nakil tercih tarihleri gündeme geldi. LGS 2. nakil başvurusu başladı mı? LGS 2. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler...

LGS 2. NAKİL BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

LGS 2. nakil başvuruları 2 Ağustos itibariyle başladı. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 6 Ağustos'ta sona erecek, sonuçları ise 9 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos'ta tamamlanmış olacak.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

İkinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak.

LGS NAKİL BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.