2021 2022 KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt ve burs başvurusu nasıl yapılır? KYK yurdu başvuru sayfası

KYK yurt başvuruları hakkında son dakika açıklaması geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yurt başvurularının başladığını duyurdu. Konuya dair detaylı araştırma yapan öğrenciler ise KYK yurt başvuruları başladı mı? 2021 2022 KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman, hangi tarihte alınacak? gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Öğrenciler başvurularını, e-devlet üzerinden yapacak. İşte KYK yurt başvuru tarihi..

KYK yurt başvuruları hakkında son açıklama GSB Mehmet Kasapoğlu tarafından yapıldı. İlk kez üniversiteye gidecek öğrenciler ile yükseköğretim programını sürdüren ara sınıf öğrencileri yurt başvurusu için gelecek resmi açıklamayı bekliyorlardı. KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? 2021 2022 KYK yurt başvuruları ne zaman, hangi tarihte alınacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Konuya dair tüm merak edilenler...

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN AÇILACAK?

KYK yurt başvuruları belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu, "Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı... Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

E-DEVLET YURT BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Burs başvuru tarihi ise henüz belli olmadı.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kurumun resmi internet sitesi içerisinde, 'Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.' açıklaması yer alıyor.

Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurda verecekleri zarar ihtimaline karşılık olarak Bakanlık tarafından tespit edilen güvence bedeli alınır.

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.

Yurt ücretleri en geç takip eden ayın onu saat 23.59'a kadar banka aracılığıyla ödenir.