2021 KYK ek yurt başvuruları başladı mı? E DEVLET KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!

Ek yerleştirme ile bir üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK yurt başvurusu yapmak istiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü her yıl yurt başvurularını e-Devlet üzerinden alıyor. Peki, 2021 KYK ek yurt başvuruları başladı mı, ne zaman yapılır?

KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. YKS ek yerleştirme ile bir programa kayıt hakkı kazanan öğrenciler KYK yurt başvuru sürecini araştırıyor. KYK ek yurt başvurularına ilişkin olarak kurum tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki, 2021 KYK ek yurt başvuruları başladı mı? 2021 ek yerleştirme yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI

KYK burs başvuruları başladı mı? 2021 KYK burs/kredi başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?

KYK EK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü her yıl yurt başvurularını e-Devlet üzerinden alıyor.

GSB Yurtlarında Ek Başvuru, Yedek Yerleştirme ve Uluslararası Öğrenciler için Başvuru Sonuçları Bakanlık tarafından açıklanıyor.

2021-2022 Eğitim Öğretim Dönemi Ek Başvuru ve 14.10.2021 tarihli yurt yedek yerleştirme sonuçları için tıklayın.

Kurum tarafından '2021-2022 eğitim öğretim dönemi için 10 Eylül 2021 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları, daha sonra duyurulacak bir tarihte alınacak.' açıklaması yapılmıştı.

YEDEK YERLEŞTİRMELER DEVAM EDİYOR

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme 20 Eylül'de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül'de gerçekleştirildi. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek.