KYK burs yatma tarihleri 2023! KYK neden yatmadı, KYK bursu saat kaçta yatar?

KYK burs ve kredi ödemeleri için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen burs ve krediyi almaya hak kazanan öğrenciler ilk ödemelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. 3 bin 750 TL olarak yatacak 3 aylık burs için ödemeler yapılmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

KYK burs yatma tarihleri, üniversite öğrencileri tarafından araştırılmaya başlandı. İlk etapta 3 aylık toplu ödeme alacak öğrenciler yeni yıl öncesi burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatıp yatmayacağını merak ediyor. KYK 3 aylık burslar bugün mü yatacak? KYK bursu saat kaçta yatar? İşte detaylar...

BAKAN KASAPOĞLU MÜJDEYİ VERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu "Gençler, her anınızda olduğu gibi yeni yıla sayılı günler kala da yanınızdayız. Bu yıl GSB burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerimizin ödemeleri hesaplarına yatmaya başladı. GSB ailemize tekrar hoş geldiniz" dedi.

KYK BURS YATMA TARİHLERİ VE SAATİ

KYK burs ödemeleri T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yatırılıyor. KYK ödemeleri her ayın 6'sı ile 10'u arasında gerçekleştiriliyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar 6'sında, 2 olanlar 7'sinde, 4 olanlar 8'inde, 6 olanlar 9'unda ve 8 olanlar her ayın 10'unda burs/kredi ödemelerini alabiliyor.

Ödemeler sabah saatlerinde öğrencilerin hesaplarına geçiyor.

2022-2023 KYK NE KADAR YATACAK?

KYK lisans bursu 850 TL'den 1250 liraya

Yüksek Lisans burs ücreti 1700 TL'den 2 bin 500 liraya

Doktora burs miktarı ise 2 bin 550 TL'den 3 bin 750 TL'ye yükseltildi.