Öğrenim kredisi; Burs mudur, kredi mi? KYK kredi mi burs mu nasıl anlaşılır?

KYK burs ve kredi sonuçları erişime açıldı. Başvurular sonucunda öğrenim kredisi veya burs almaya hak kazanan öğrenciler, sonuç belgesinde yazan açıklamaya göre ödeme alabilecekler. E-Devlet üzerinden yapılan sorgulama sonucunda ekranda yazan ibareye göre öğrencinin burs veya kredi almaya hak kazandığı ifade edilir. Peki KYK kredi mi burs mu nasıl anlaşılır? Öğrenim kredisi burs mu kredi mi? İşte detaylar

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Burs ve kredi başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. E Devlet üzerinden sorgulama yapan öğrenciler, hak kazandıkları ödemenin KYK kredi mi burs mu olduğunu görüntüleyebilecekler. Buna göre KYK kredi mi burs mu nasıl anlaşılır? Öğrenim kredisi burs mu kredi mi? İşte KYK sonuç sorgulama ekranı

KYK KREDİ Mİ BURS MU NASIL ANLAŞILIR?

KYK bursu öğrenciye geri ödemesiz olarak verilir. Ancak KYK bursu çıkmayan ya da belli nedenlerle bursu kesilen ve kredi almaya başlayan kişiler, KYK kredisi aldıkları takdirde bu krediyi ileride ödemek durumunda kalırlar.

E Devlet üzerinden yapılan sorgulamalarda hak kazandığınız ödemenin burs mu kredi mi olduğunu görüntüleyebilirsiniz. KYK burs sonuç ekranında hak kazandığınız ödemenin türü yazmaktadır.

Sorgulama yaptıktan sonra sonuç ekranında ödemenin türünü görüntüleyebilirsiniz.

"Burs Alabilirsiniz" ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz olarak burs alabilecek.

"Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz" ifadesiyle karşılaşan öğrenciler ise geri ödemeli kredi alabileceği anlamı taşımaktadır.

ÖĞRENİM KREDİSİ; BURS MU, KREDİ Mİ?

Kredi ve burs ödemeleri arasında bir fark bulunmamaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Öğrenim kredisi, geri ödemeli bir eğitim desteğidir. Burs ise geri ödemesizdir.

Öğrenim kredisi almak istemeyen adaylar tahhütname onayı yapmayacak. Burs başvuru sonuçları erişime açıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrencilere tahhütname onayı için tarih verecek. Bu tarihe kadar tahhütname onayı yapmayan adaylar burs ve kredi hakkını kaybedecek.

Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak