Ek yerleştirme yurt başvurusu ne zaman ve nereden yapılır? 2021 KYK ek yerleştirme yurt başvuruları başladı mı?

KYK ek yerleştirme yurt başvuru süreci, ek yerleştirme ile yerleşen öğrenciler tarafından araştırılıyor. Şehir dışında bir üniversiteye yerleşenler KYK yurtlarına başvurmak istiyor. Peki, KYK ek yerleştirme yurt başvuruları başladı mı? Ek yerleştirme yurt başvurusu nasıl ve ne zaman yapılır? İşte KYK yurt başvuru süreci ile ilgili merak edilen bilgiler...

Ek yerleştirme ile bir üniversiteye yerleşen binlerce öğrenci KYK yurt başvurularını araştırıyor. Devlet yurtlarına başvurular KYK YURTKUR üzerinden alınıyor. Şehir dışında bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrenciler "KYK ek yerleştirme yurt başvuruları başladı mı? Ek yerleştirme yurt başvurusu nasıl ve ne zaman yapılır?" sorularının yanıtını öğrenmek istiyor.

KYK EK YERLEŞTİRME YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Ek yerleştirme yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü her yıl yurt başvurularını e-Devlet üzerinden alıyor.

Kurum tarafından yapılan '2021-2022 eğitim öğretim dönemi için 10 Eylül 2021 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları, daha sonra duyurulacak bir tarihte alınacak.' açıklaması yapıldı.

KYK ek yerleştirme yurt başvuruları ile ilgili yeni bir açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM'lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.