Tatilde KYK yurt ücreti ödenir mi?

KYK bursları yatacak mı? Dünyada ve Türkiye'de etkisini arttıran koronavirüs salgınından dolayı tedbirler alınmaya devam ediyor. Bugün YÖK başkanı Yekta Saraç'ın üniversitelerin bahar dönemi boyunca açılmayacağını açıklamıştı.

Tatilde KYK yurt ücreti ödenir mi? sorusu birçok öğrenci tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgını sonrası üniversitelerde uzaktan eğitim modeline geçerek, yüz yüze eğitimde tatile gidildi. 

TATİLDE KYK YURT ÜCRETLERİ ÖDENECEK Mİ?

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt ücretleri hakkında bilgilendirme yaptı. Yurtlarda dezenfekte işlemlerinin yapıldığını belirten Kasapoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;
“Üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte; arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise, ‘Özel İzinli’ sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek” dedi.