2022 KYK burs başvurusu ne zaman bitiyor? KYK burs ve kredi ücreti ne kadar, kaç TL?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Yüz binlerce üniversite öğrencisi konu hakkında detayları merak ederek araştırmaya başlıyor. Peki, KYK burs ve kredi ücreti ne kadar, kaç TL? KYK burs başvurusu ne zaman bitiyor? İşte merak edilen soruların yanıtı

Yüz binlerce öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği burs ve kredi başvuruları hakkında bilgi geldi. Son dakika haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Peki, KYK burs ve kredi ücreti ne kadar, kaç TL? KYK burs başvurusu ne zaman bitiyor? İşte detaylar

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Lisans öğrencileri 850 lira

Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira

Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira

İŞTE ÖDEME TARİHLERİ

Son rakamı 0 olanlar: Ayın 6. günü

Son rakamı 2 olanlar: Ayın 7. günü

Son rakamı 4 olanlar: Ayın 8. günü

Son rakamı 6 olanlar: Ayın 9. günü

Son rakamı 8 olanlar: Ayın 10. günü

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Açıklamada, "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59'a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.