KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-2024 KYK burs başvurusu nereden açıklanır?

KYK burs ve kredi başvuruları 19 Ekim Perşembe günü sona erdi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, KYK başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından e-Devlet üzerinden burs/kredi taahhütnamesini süresi içerisinde onaylaması gerekiyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-2024 KYK burs başvurusu nereden açıklanır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan burs/kredi başvuruları Ekim ayının 12-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başvuruda bulunan öğrencilerin gözü kulağı sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bu yıl için alınan burs ve kredi başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak duyuruyla birlikte erişime açılacak. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

KYK BURS BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz yıl 17 Kasım'da sona ermiş, sonuçlar ise 16 Aralık'ta açıklanmıştı. Bu tarihler göz önünde bulundurulduğunda; 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl kasım ayının ortasında açıklanması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NEREDEN AÇIKLANIR?

Değerlendirme sonucunda KYK burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilecek.

KYK burs başvurusu kabul edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı bağlantısından e-Devlet şifreleri ile onaylatabilirler. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi ödenmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

2023-2024 KYK BURSU NE KADAR?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 1.250 TL olarak belirlenmişti.

Burs ödemeleri yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak güncellenmişti.

2024 yılının başında KYK burs ve kredi ücretlerinin zamlanması bekleniyor.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK burs başvuruları uzatılır mı? KYK burs başvurusu için ek süre verilecek mi?