KYK BURS SONUÇLARI 2022-2023! E-DEVLET KYK burs sorgulama ekranı açıldı mı?

SON DAKİK KYK BURS SONUÇLARI HABERLERİ... GSB KYK tarafından alınan 2022-2023 burs başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Türkiye çapında yer alan tüm üniversite öğrencilerinin başvurabildiği KYK burs ve kredileri, şartları taşıyan öğrencilere çıkıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve başvurusu geçerli olan fakat burs alamayan, arzu eden tüm öğrencilere öğrenim kredisi tahsis ediliyor.'' dedi. Peki, E-DEVLET KYK burs sorgulama ekranı açıldı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KYK BURS SONUÇLARI binlerce üniversite öğrencisi tarafından bekleniyor. Üniversite öğrenimi boyunca burs almak isteyen öğrenciler başvurularını geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdi. Sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. GSB tarafından sonuçlar için bir tarih verilmemesine karşın, KYK burs sorgulama ekranının her an açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra E-DEVLET şifresi ile KYK burs sorgulama işlemi yapılabilecek...

E-DEVLET KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA

17 Kasım'da sona eren burs/kredi başvuruları öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine 25 Kasım'da yeniden başlatılmış, 26 Kasım akşamına kadar devam etmişti.

Şu anda lisans öğrencilerine aylık 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 1700 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 550 lira burs/kredi ödemesi gerçekleştiriliyor.

Yıl sonu itibarıyla bu tutarları da her yıl olduğu gibi yine artacak.

ÖĞRENİM BİLGİLERİ DOĞRU OLMALI

Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) kayıtlı öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin YÖKSİS'teki öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncellemeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları olacak.