2022 KYK burs kredi ücreti ne kadar verilecek? KYK burs kredi 2022 ilk ödeme ne zaman yapılacak?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs, kredi başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmış ardından taahhüt süresi başlamıştı. 19 Aralık'ta sona eren taahhütlerin ardından KYK burs kredi hakkı elde edenlerin ilk ödemelerin yapılacağı tarih merak konusu haline geldi. İnternet aramalarında ''KYK burs kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 burs kredi tutarı ne kadar?'' soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte konuya ilişkin yeni gelişmeler...

KYK burs kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Her yıl ihtiyaç sahipi öğrencilere ödenenen KYK burs ya da öğrenim kredisi hakkı elde edenler ilk ödemelerini heyecanla bekliyorlar. Peki 2021 2022 KYK burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Burs kredi miktarı ne kadar?

İLK BURS VE KREDİ NE ZAMAN YATACAK?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurusu sonuçları açıklandı.

KYK'dan burs ve kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi onaylaması gerekiyor. Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor)

KYK BURS ÖDEMELERİ HANGİ TARİHTEN İTİBAREN YAPILACAK?

KYK burs ve kredi ödemeleri geçtiğimiz yıl olduğu bu yıl da burs ve kredi almaya hak kazanan ve gerekli işlemleri tamamlayan adaylar KYK burs ve kredi ödemeleri Ekim ayından itibaren yapılacak. Ocak ayı içerisinde ilk kez burs ve kredi alacak öğrenciler 4 aylık burs ödemesi yapılması bekleniyor.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK burs/kredi alma hakkı elde eden öğrencilerin öncelikle 19 Aralık saat 23.59'a kadar taahhütnameler onaylandı.

2021-2022 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

KYK 2021 yılında burs ve kredi ücreti 550 TL'den 650 TL'ye yükseltilmişti. 2022 yılında yapılacak olan zamla bu rakamın 750 TL'ye çıkabileceği konuşuluyor. Şu an mevcut burs ücreti 650 TL olarak ödeniyor.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KYK BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.