KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklanıyor! 2021 2022 KYK burs sonuçları nasıl öğrenilecek, ödemeler ne zaman yapılıyor?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığına çevrildi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kapsamında gerçekleşen burs ve kredi başvuru süreci geçtiğimiz aylarda gerçekleşmişti. Üniversitelerde eğitimlerine devam eden öğrenciler heyecanla KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt arıyor...

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sonuçların en kısa sürede açıklanacağını belirtmişti. Söz konusu yapılan açıklama üzerine internet aramalarında "KYK burs kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? 2021 KYK burs sonuçlar ne zaman açıklanır?" soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' dedi.

KYK 2022 burs sonuçlarının resmi olarak hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak bir önceki değerlendirme sürecine göre başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçları Aralık ayı içerisinde erişime açılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 8 Ekim'de sona ermiş ve 7 Aralık'ta açıklanmıştı.

2021-2022 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.