KYK burs başvurusu nasıl yapılır 2021? KYK burs başvuru ekranı giriş ekranı açıldı!

KYK burs başvurusu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK burs başvuruları başladı. Bakan Kasapoğlu ''Sevgili öğrenciler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 8 Kasım saat 23.59'a kadar başvuru yapmayı unutmayın.'' açıklamasında bulundu. İşte KYK burs başvuru ekranı giriş ekranı...

KYK burs başvuru ekranı giriş ekranı yoğun ilgi görüyor. Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği burs ve kredi başvuruları başladı. "KYK burs başvurusu nasıl yapılır 2021? KYK burs başvuru ekranı giriş nasıl yapılır?" sorularının yanıtı yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İşte KYK burs başvuru ekranı giriş ekranı...

KYK BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 KYK burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama ekranı

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Başvuru işlemleri hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (444 0 472) ve resmi Twitter destek hesabı KYGM_DESTEK üzerinden 7 gün 24 saat bilgi alınabiliyor.

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.