KYK burs başvurusu için ek süre verilecek mi? KYK burs başvuruları uzatılır mı?

KYK burs başvuruları uzatılır mı? sorusunun cevabı, başvuru süresinde işlemlerini gerçekleştiremeyen öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bu yılki burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Başvuruda bulunmayı unutan öğrenciler ise ek süre için gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevirdi. Peki KYK burs başvurusu için ek süre verilecek mi?

KYK burs başvuruları sona erdi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurusunda bulunamayan öğrenciler, "KYK burs başvuruları uzatılır mı? KYK burs başvurusunu kaçıranlar ne yapmalı?" sorularına cevap arıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan burs/kredi başvuruları 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'da sona erdi. Peki KYK burs başvurusu için ek süre verilecek mi? İşte konu hakkında merak edilenler

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN EK SÜRE VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda ilk defa burs ve kredi almak için başvuruda bulunan öğrencilerin yoğun talebi üzerine, KYK burs başvurusu taahhütname onayıyla ilgili ek süre verilmişti.

2023-2024 KYK burs başvuruları için ek süre ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KYK BURS BAŞVURUSUNU KAÇIRANLAR NE YAPMALI?

Burs Takviminde ilan edilen başvuru süresini kaçıran öğrencilerin, bir sonraki akademik yıl için ilan edilen başvuru tarihlerini beklemesi gerekmektedir.

2024 KYK BURSU NE KADAR?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 1.250 TL olarak belirlenmişti.

Burs ödemeleri yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak güncellenmişti.

2024 yılının başında KYK burs ve kredi ücretlerinin zamlanması bekleniyor.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-2024 KYK burs başvurusu nereden açıklanır?