Son dakika: KYK burs başvuruları uzatıldı mı? KYK burs/kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

Son dakika: KYK burs ve kredi başvurularında uzatma kararı alındı. 5 Kasım Cuma günü başlayan başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuran öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek. Peki, KYK burs başvuruları bitti mi? KYK burs/kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK burs başvuruları dün sona ermişti. Ancak son dakika açıklamasına göre başvurular uzatıldı. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabildiği KYK bursları için öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Burs için 2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek, ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları başvurabiliyor.

KYK BURS BAŞVURULARI UZATILDI

Başvurular, 10 Kasım Çarşamba saat 23:59'a kadar uzatıldı.

KYK BURS/KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK burs/kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sonuç tarihinin duyurulması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılında verilecek burs ücretleri; lisans öğrencilerine 100 TL artışla 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 200 TL artışla 1300 TL, doktora öğrencilerine ise 300 TL artışla 1950 TL olarak açıklandı.

EN ÖNEMLİ KISTAS; BAŞARI!

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile %40'ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.