KYK 2017 yurt başvuru tarihleri açıklandı mı?

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıtları başlayacak. Yapılan KYK burs/kredi başvurularının sonuçları ise aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. 

İstanbul burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi -TIKLA ÖĞREN 

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu için tıklayınız

Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor-TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar ne kadar burs veriyor TIKLA ÖĞREN 

KYK 2017 YURT KAYIT VE BURS BAŞVURU EVRAKLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT BAŞVURUS NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018  öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran  hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda  eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde  (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlayacak.

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK  yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden  herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.

KYK BURS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yapılan KYK burs/kredi başvurularının sonuçları ise aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Sonuçlar açıklandığı tarihte bazı kimlik bilgilerinizi kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Adaylar sonuçlara göre burs veya kredi kazanmış olabilirler. Burs veya öğrenim kredisi kazananların e devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamaları gerekmektedir. Taahhütnameyi onaylamayan öğrencilerin kazanmış oldukları haklar geçerli olmaz.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan KYK, geçen yıl kısmi olarak uyguladığı sistemi bu yıl tam olarak hayata geçirecek.

Buna göre, öğrencilerin okul bilgileri, YÖK'ün sistemi üzerinden alınacak. Uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme yaparak, mağdur olması engellenecek.

Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için, e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet'e giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi "yurtkur.gsb.gov.tr"den ulaşabilecek.