2016 KYK yurt burs başvuru sonuçları açıklandı mı

KYK 2016 yurt başvuru sonuçları son dakika açıklamaları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. KYK yurt başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak. KYK yurtlarında kalmak isteyen üniversite öğrencileri, başvurularını 22 Ağustos günü saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden yapabilecek. 2016 KYK yurt ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvurular 16 Ağustos tarihinde başlamıştı. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin devlet yurtlarında ücretsiz ikamet edeceği yurtlar için KYK yurt sonuçları http://kyk.gsb.gov.tr/ adresinden erişime açılır açılmaz bu sayfada sizlerle olacak. Burs ve kredi başvuruları ise, yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirleyeceği tarihler arasında yapılacaktır. ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanmış olan; hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin KYK başvuruları Ekim 2016 ile Kasım 2016 tarihleri arasında alınması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak. 2016 KYK yurt ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvuru sırasında 2016 ÖSYS ile örgün yükseköğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin “ÖSYM”, 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yükseköğretim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise “Arasınıf” kutucuğunu işaretlemesi gerekiyor.

Yurt başvurularında öğrencinin ve ailesinin sosyal, ekonomik ve başarı durumları göz önünde bulunduruluyor. Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında ya da Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayan, milli sporcu belgesi bulunan, gönüllü ve geçici köy korucu çocuğu olan öğrencilere de öncelik tanınıyor.

2016-2017 öğretim yılı için 30 Haziran 2016 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran, yaptıracak olan, yatay ya da dikey geçiş, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için yurt başvuruları, ileriki bir tarihte alınacak.

KYK YURTLARINA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilmesi gerekiyor.)

Ülkemizde 1961 yılından beri, yükseköğrenim eğitimi gören öğrencilere yönelik olarak bir takım hizmetler sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin barınma ve burs problemlerine ışık tutmaktadır. Birçok üniversite öğrencisi için, özellikle ailesinden uzak bir şehirde üniversite eğitimi gören öğrenciler için, barınma sorunu hep olmuştur. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine kalacak yurt temin etmektedir.

Bundan sonraki aşamada, KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrencilerin yurt kayıt işlemleri gündeme gelecektir. Yurt başvurusu sonrası yurtta kalmaya asil öğrenci olarak hak kazanan üniversite öğrencileri için, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen tarihlerde yurt kayıt işlemleri yapılacaktır.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, barınmanın dışında, üniversite öğrencilerine maddi imkanlar da sunmaktadır. Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine burs ve kredi gibi maddi destekler sunmaktadır.

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

a. Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılır. Bir ay 30 gün üzerinden hesap edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.

b. Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat 21.00’a kadar banka aracılığıyla ödenir. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenir.

c. Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam eder.

ç. Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde,

o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.

d. Yurtta barınmakta iken vefat eden öğrencilerin son ay yurt ücreti mahsup edilmeden depozitosu talep edilmesi halinde varislerine iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

e. Artık yıl öğrencileri % 50 fazla yurt ücreti öderler.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir