KPSS tercih heyecanı devam ediyor

Memur olmak isteyen adayların beklediği KPSS 2017/9 tercihleri başladı. 21 Aralık tarihine kadar devam edecek olan KPSS 2017/9 tercihleri nasıl yapılacak ÖSYM'ye ne kadar ücret ödenecek?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tercih Robotu" E-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden yayımlandı. Adaylar tercih robotuna e-devlet şifresiyle girerek işlemi gerçekleştirebilirler. Tercih işlemlerini ise ÖSYM resmi adresi https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden yapacaklar. 

KPSS 2017/9 KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından KPSS 2017/9 tercih kılavuzu yayımlandı. Buna göre toplam 60 memur alımı yapılacak. Peki hangi pozisyonlara alımlar olacak? Tekniker (Önlisans) - 26 Kişi - Mühendis (Lisans) - 34 Kişi

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

KPSS 2017/9 tercih ücretleri ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) ve ya... Aşağıda sıralanan bankalar aracılığı ile yatırılabilir; -Akbank -Albaraka Türk Katılım Bankası -Finansbank -Kuveyt Türk Katılım Bankası -Türk Ekonomi Bankası -Halkbank -Ziraat Bankası. Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında “e - İŞLEMLER”de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 22 Aralık 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e - İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Aralık 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir  Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

7326 Nitelik Kodu Nedir?

ÖSYM tarafından yayınlanmış olan KPSS tercih kılavuzunda bazı kadroların yanlarında özel şartları yani nitelik kodları yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de 7326 nitelik kodu.  KPSS özel şartları incelendiğinde (Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Maliye Bakanlığı) şeklinde bir ibare yer alsa da 7326 özel şartının açıklaması, ne anlama geldiği kılavuz içeriğinde yer almamaktadır.  7326 özel şartı konusunda aşağıdan detaylı bilgi elde edebilirsiniz. Bu sayede ilgili kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvurularını bu doğrultuda gerçekleştirebilirler.

7326 özel şart nedir?

Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği’nin “Çalışma şartı” başlıklı 39’uncu maddesinde; “18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılan sınavlar veya benzeri sınavlar sonucunda söz konusu Yönetmeliğin 2’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan (B) grubu kadrolara atananlar ile bu Yönetmeliğin 41’inci maddesi uyarınca Hazine Avukatı unvanına atananlar; atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen iki yıl görev yapmak zorundadırlar. Bu sürenin hesabında izinli sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz.” hükmü yer almakta olup, Maliye Bakanlığının kadrolarını tercih edecek adayların, atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen 2 yıl görev yapma zorunluluğunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Yani 7326 özel şartı bize atanılan yerde 2 sene kalma şartının bulunduğunu belirtmektedir. Bu özel şartın bulunduğu kadrolarda eş durumu ile de 2 sene süresince tayin olamazsınız. 7326 nitelik kodu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?

 
E-Devlet ile işlem yapmak isteyen kullanıcıların, sisteme giriş yapması gereklidir. www.turkiye.gov.tr internet sitesi kullanılarak sisteme giriş yapılabilir. Kullanıcılara giriş için birden fazla seçenek sunulur. Sisteme giriş seçenekleri; internet bankacılığı, E-Devlet şifresi, mobil bankacılık, T.C. kimlik kartı ve E-imzadır. 
 
33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının yer aldığı sistemde, kullanıcılar tarafından en fazla E-Devlet şifresi ile giriş seçeneği kullanılır. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz, PTT şubelerinden şifre temin edebilirsiniz. PTT şubesi tarafından size kapalı zarfın içerisinde 2 Türk Lirası karşılığında E-Devlet şifresi verilir. Şifre ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için güvenlik amacıyla başka kişiler ile paylaşılmaması gereklidir. PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra, şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılabilir. 
 
E-Devlet ile yapılabilecek olan işlemlere ekranın sol tarafında yer alan menüden ulaşılabilir. Menü üzerinden kamu kurumları listesi ve bu kamu kurumları tarafından sağlanan hizmetlere erişim sağlanabilir.