KPSS ortaöğretim lise düzeyi sınav sonuçları

KPSS lise düzeyi 20 Kasım 2016 tarihinde saat 10.00'da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulandı. Sınavın ardından adaylar soruların, cevapların ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar.

KPSS lise düzeyi ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı. KPSS lise düzeyi ortaöğretim sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından sınavdan bir kaç saat sonrasında açıklandı. Ancak sınav sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemlerin sınavların sonuç tarihleri ve ÖSYM sınav takvimine bakıldığında sonuçların 15-22 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS ortaöğretim sınavlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi kurumlardan henüz bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz dönemlerin sınavların sonuç tarihleri ve ÖSYM sınav takvimine bakıldığında sonuçların 15-22 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. Ancak, KPSS sonuçları sınava giren kişi sayısına bağlı olarak gecikebiliyor. 3,5 milyona yakın adayın ve 550 bin kişinin görev yaptığı düşünülünce bu yıl 20 Kasım’da gerçekleşen sınavın sonuçlarının gecikebileceği yapılan yorumlar arasında.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Memur olup olamayacaklarını merak eden adaylar, KPSS ortaöğretim genel yetenek ve genel kültür sorularına verdikleri doğru yanıtlara göre aldıkları sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sonuç belgelerinde adayların verdikleri doğru ve yanlış cevap sayısı bilgisinin yanı sıra KPSS puanları yer alacak.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN...

KPSS sınavında değerlendirme nasıl yapılıyor?

Sınavda bulunan her test kendi içinde bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılıyor ve bu şekilde puanlama yapılıyor. Elde edilen puanların da ortalama ve standart sapmaları hesaplanarak standart puanlar bulunuyor.

Herhangi bir testte doğru ya da yanlış hiçbir cevabı olmayan adaylar söz konusu test için yapılan hesaplamalara katılmayacak ve bu adaylara bahsi geçen test için standart puanları hesaplanmayacak.

Yani bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi ve puanlamaya katılabilmesi için Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de az az 1 soruyu doğru ve ya yanlış olarak işretlemesi gerekiyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak.

KPSS sınav puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Memur adaylarının en az sınav sonuçları kadar merak ettikleri bir diğer konu da tercihlerin başlayacağı tarih oldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak, net bir tarih var mı? KPSS ortaöğretim sonuçları her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. İşlemi hiçbir ücret ödemeden yapabilecek olan adaylar, tercihlerini kılavuzu ve açılan kadroları baz alarak gerçekleştirebilecekler. Sonuçlar gibi tercihlerle ilgili de resmi bir açıklama gelmedi ancak tercihlerin başlayacağı tarihin ÖSYM resmi sitesinden duyurulması bekleniyor.