KPSS önlisans ne zaman? 2022 KPSS önlisans başvuruları ne zaman alınacak?

2022 KPSS lisans mezunlarının katılacağı sınavlar önümüzdeki hafta uygulanacak. KPSS önlisans mezunları ise bu sene katılacakları oturumun ne zaman düzenleneceğini öğrenmek istiyor. Peki, KPSS önlisans ne zaman? 2022 KPSS önlisans başvuruları ne zaman alınacak?

KPSS önlisans oturumu iki yılda bir düzenleniyor. İki yıllık üniversite okuyan ya da mezun durumda olan adayların da memurluk için öncelikle KPSS önlisans sınavına katılmaları gerekiyor. Peki, KPSS önlisans ne zaman? 2022 KPSS önlisans başvuruları ne zaman alınacak?

ÖNLİSANS KPSS 2022 BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2022 Önlisans KPSS başvuru tarihleri ÖSYM sınav takvimi kapsamında açıklanacak. Geçtiğimiz yıl uygulanan sınav için başvurular 21 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında alınmıştı.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN?

2022 KPSS önlisans oturum tarihi henüz belli olmadı. En son 2020'de uygulanan sınav 25 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşmişti.

2022 ÖSYM takviminin açıklanmasının ardından KPSS önlisans oturum tarihi bilgisi haberimizin içerisinde yer alacaktır.

KPSS ortaöğretim ne zaman? 2022 KPSS ortaöğretim sınavı bu sene var mı?

KPSS PUANI GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

2020-KPSS Ön Lisans Sınavı, ön lisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Memur olmak isteyenler dikkat! KPSS maratonu başlıyor!

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

2020-KPSS'ye ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B Grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS ön lisans düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri "KPSS Ön Lisans" sınav sonuçlarını etkilemez.