KPSS geç başvuru ücreti hangi bankaya yatacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı kaç yıl geçerlidir?

KPSS geç başvuru işlemleri başladı. Memur olmak isteyen adayların belirlenen sürede başvuru ücretini ödemeleri gerekiyor. 2020 KPSS kılavuzuna göre geç başvuru işlemleri 22 Temmuz tarihinde alınacak, başvuru ücretleri ise 23 Temmuz saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Başvurular ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştiriliyor.

KPSS lisans başvuru tarihlerini kaçıran adaylar geç başvuru süresince kayıtlarını yaptırabilirler. ÖSYM tarafından yayımlanan 2020 KPSS kılavuzuna göre geç başvuru işlemleri 22 Temmuz tarihinde alınacak; başvuru ücretleri ise 23 Temmuz saat 23.59'a kadar gerçekleştirilebilecek. Başvurular ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınıyor. KPSS ödemeleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapıldıktan sonra tamamlanıyor.

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS ÖDEMELERİ HANGİ BANKAYA YAPILACAK?

-Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

-ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde e-işlemler kısmında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS puanı geçerlilik süresi son alınan karara göre 1 yıl olarak belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar şu şekilde oldu;

MADDE 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak, öğretmen adaylar için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır."

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 11- öğretmen adaylarının 2018 ve 2019 yıllarında elde ettikleri KPSS sonuçları hakkında, 11 inci maddenin bu maddenin yayımı tarihinden önceki hükmünün uygulanmasına devam edilir."

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

KPSS ÖN LİSANS, LİSANS VE ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ

KPSS lisans başvuruları 30.06.2020 ve 13.07.2020 tarihleri aralığında yapılacakken; KPSS ön lisans başvuruları 21.08.2020 ve 02.09.2020 saat 23.59 aralığında gerçekleştirilecek.

KPSS ortaöğretim başvuruları ise 15.09.2020 ve 30.09.2020 saat 23.59 arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden alınacak.