KPSS ÖABT 2016 sınav sonucu ÖSYM tarafından açıklandı mı?

KPSS ÖABT 2016’ya büyük bir emekle hazırlanan binlerce öğretmen adayı sonuçları bekliyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve her yıl binlerce öğretmenin yerleştiği KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? osym.gov.tr adresinden açıklanacak KPSS ÖABT 2016 sonuçları hakkında tüm detaylar aksam.com.tr’de.

KPSS ÖABT sonuçları binlerce öğretmen adayı tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Peki KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçlarına ilişki ÖSYM’den resmi bir açıklama henüz yapılmadı ancak sınav sonuçlarının en geç 1 Eylül’de osym.gov.tr adresinde yayınlanması bekleniyor. MEB eğitim-öğretim yılının aksamaması için sonuçların beklenenden daha erken açıklanması bekleniyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşti. 17 farklı branşta gerçekleşen öğretmenlik sınavı sonrasında binlerce öğretmen adayı kesin puanlarının belirleneceği sınav sonuçlarını bekliyor. Uzun bir maratonun ardından açıklanması beklenen KPSS ÖABT sonuçları, geçen sene 15 gün içerisinde açıklanmıştı. Bu sene MEB okulların açılışında öğretmen problemi yaşanmaması için sınav sonuçlarının en geç 1 eylül 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor. KPSS ÖABT sonuçlarına göre öğretmenlerin branş puanı KPSS puanları ile birleşecek ve kesin sona ulaşacaklar. Bu sınav sonuçlarına göre binlerce öğretmen adayı meslek hayatına merhaba diyecek. ÖSYM'nin, öğretmen atamalarının yapılacak olmasından dolayı, 2016 yılı sınavının 1-2 gün içerisinde adaylara duyurması bekleniyor. KPSS ÖABT sonuçları osym.gov.tr ve ais.osym.gov.tr adresinden adaylara duyurulacaktır.

2016-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT):

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulandığı alanlar;

Türkçe,

İlköğretim Matematik,

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,

Sosyal Bilgiler,

Türk Dili ve Edebiyatı,

Tarih,

Coğrafya,

Matematik (Lise),

Fizik,

Kimya,

Biyoloji,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,

Yabancı Dil (Almanca, İngilizce),

Rehber Öğretmen,

Sınıf Öğretmenliği,

Okulöncesi Öğretmenliği olarak belirlenmiştir. Adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.