KPSS ÖABT kaç dakika, ilk çıkma süresi nedir? KPSS ÖABT en erken saat kaçta çıkılabilir?

KPSS'nin son oturumu olan ÖABT bugün gerçekleştirilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ÖABT oturumu kamuda memur olmak isteyen adayların katılımı ile tamamlanacak. Sabah düzenlenecek oturum saat 10:15'te, öğleden sonraki oturum ise 14:45'te başlayacak. Peki, KPSS ÖABT en erken saat kaçta çıkılabilir? KPSS ÖABT kaç dakika, ilk çıkma süresi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Oturumu; ÖSYM sınav takvimine göre bugün düzenlenecek. 1 Ağustos'ta başlayan KPSS oturumlarının sonuncusu olan ÖABT oturumuna sadece öğretmen adayları girecek. Sınava girecek olan tüm adaylar KPSS ÖABT en erken saat kaçta çıkılabilir? KPSS ÖABT kaç dakika, ilk çıkma süresi nedir? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm detaylar...

KPSS ÖABT EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILABİLİR?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;

ÖABT'de 120 dakikalık testlerde ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde; 150 dakikalık testlerde ilk 110 dakikası ve son 15 dakikası içinde, sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS ÖABT sonucu için tarih verdi mi?

Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabileceklerdir.

İlgili oturum için verilen cevaplama süresinin bitiminde soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları salon görevlileri tarafından adaylardan toplanacak ve koruma altına alınarak hemen paketlenecektir. Paketler hiçbir biçimde açılmayacaktır.

KPSS ÖABT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? KPSS ÖABT 2021 soru kitapçığı cevap anahtarı için tarih verildi mi?

KPSS ÖABT KAÇ DAKİKA?

KPSS ÖABT SINAV SÜRELERİ

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

* İlköğretim Matematik Öğretmenliği

* Fen Bilimleri

* Matematik Öğretmenliği (Lise)

* Fizik Öğretmenliği

* Kimya Öğretmenliği (Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15))

75 soru, 150 dakika

KPSS'de kalem silgi veriliyor mu? KPSS ÖABT sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler neler?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

* Türkçe Öğretmenliği

* Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

* Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

* Tarih Öğretmenliği

* Coğrafya Öğretmenliği

* Biyoloji Öğretmenliği

* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

* Rehber Öğretmen

* Beden Eğitimi Öğretmenliği

* Okul Öncesi Öğretmenliği

* İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği (Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15))

75 soru, 120 dakika

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

* İngilizce Öğretmenliği

* Sınıf Öğretmenliği(Alan Bilgisi (45), Alan Eğitimi (30))

75 soru, 120 dakika