2017 ÖABT sınav soruları ve yorumları (kolay mıydı, zor muydu?)

ÖABT puan hesaplama sistemi haberimiz içerisinde sizlerle. KPSS puanı, özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan KPSS'lerdeki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

Öğretmen adaylarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen ve saat 10.00’da başlayan sınav 11.15’te tamamlandı. Tek oturumda, 16 branşta gerçekleştirilen sınavda adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ile 10 soruluk alan bilgisi eğitim testini yaptı. 

KPSS ÖABT SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖABT SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SORULARI 

ÖABT sınav soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı. Sınavda çıkan soruları aşağıda bulunan yorum kısmından paylaşabilir, diğer adaylarla tartışabilirsiniz.

KPSS ÖABT SINAV KAĞITLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK? PUAN HESAPLAMA    Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.   Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az bir (1) ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo- 2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.  
 

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

KPSSP121 tahmini puan hesaplama formülü;

Genel Kültür – Genel Yetenek Netiniz x 0.15   +

Eğitim Bilimleri Netiniz x 0.15   +

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) netiniz x 0.6

+ 40 = KPSSP121 Puanınız

Örneğin GK-GY testinden 80, Eğitim Bilimlerinden 60, ÖABT’den 40 net yapmış bir adayın tahmini puanı şöyle hesaplanır.

80 x 0.15= 12

60 x 0.15= 9

40 x 0.6= 24

+ 40;

12 + 9 + 24 + 40 = 85

Bu formül ile yaklaşık puanınızı hesaplayabilirsiniz; ancak kesin puanınızı bulamazsınız. Çünkü standart sapma gibi çeşitli faktörler puan hesabını birkaç puan etkileyebilmektedir.

KPSSP121 öğretmenlik atamalarında kullanılan puan türüdür. KPSSP121 puan türünün hesaplanmasında sınav oturumları şu şekilde etkili olmaktadır;

Genel Kültür – Genel Yetenek Testi (120 Soru): %30

Eğitim Bilimleri Testi (80 Soru): % 20

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (50 Soru): % 50