2024 KPSS lisans ne zaman? ÖSYM 2024 sınav takvimi yayınlandı mı? KPSS lisans tarihi için gözler ÖSYM'de!

Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) Lisans oturumlarının tarihleri, memur olmak için hazırlıklarını sürdüren adaylar tarafından sorgulanıyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi sınavları ve ÖABT oturumları 2024 yılında da düzenlenecek. Kamuda memur olabilmek için KPSS sınavlarına hazırlanan binlerce kişi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacak olan 2024 sınav takvimini merak ediyor. İşte KPSS lisans sınavının yapılacağı tarih konusuna dair son bilgiler...

Türkiye genelinde söz konusu sınava dair çalışmalarını sürdüren onlarca aday, ÖSYM'den KPSS lisans oturumlarının tarihini merak ediyor. 4 yıllık üniversite mezunu adayların katılım göstereceği sınavla ilgili olarak adaylar, 2024 KPSS lisans ne zaman? ÖSYM KPSS sınav takvimi açıklandı mı? sorularına cevap arıyor. İşte ÖSYM sınav takvimi 2024 KPSS lisans tarihi ile ilgili detaylar

2024 KPSS LİSANS NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın 2024 yılında uygulanacak olan lisans oturumlarının tarihleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Kamu Personel Seçme Sınavı lisans oturumu için hazırlıklarını sürdüren adaylar, (2024-KPSS) lisans oturumlarının tarihlerini sorguluyor.

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024 KPSS Ön Lisans Sınavı'nın tarihi henüz belli olmadı. 2024 ÖSYM sınav takviminin yayımlanmasıyla birlikte lise 2024 KPSS lisans oturumunun tarihi netleşecek.

2023 yılında uygulanan söz konusu sınavların oturumları Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilmişti.

ÖSYM 2024 SINAV TAKVİMİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM henüz 2024 yılı sınav uygulama takvimini açıklamadı. Sınav tarihlerinin Aralık ayına kadar açıklanması bekleniyor.

Yeni eğitim döneminin sınav takvimiyle birlikte YKS, KPSS, ALES, DGS, TUS, DUS, YÖKDİL ve YDS gibi sınavların da tarihleri belli olacak.

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır. KPSS Ortaöğretim Sınavı, devlet memur alımı için düzenlenen ve lise mezunlarının girebildiği ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır.

Lise mezunları ve üniversite öğrencileri belirli şartları taşımaları durumunda bu sınava girerek, memur alımı için yapılacak yerleştirmeler sonucu memur olarak devlet kadrolarına yerleşir.

2024 KPSS önlisans ne zaman? ÖSYM sınav takvimi 2024 KPSS ön lisans tarihi belli oldu mu?