KPSS lisans sınav tarihi belli oldu! Kamu Personeli Seçme Sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS lisans başvuruları 30 Haziran-13 TGemmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Memur adayları ÖSYM üzerinden başvurularını gerçekleştirdiler. ÖSYM'nin güncel sınav takvimine göre KPSS lisans sınav tarihi belirlendi. Sınav 3 oturum halinde tamamlanacak.

Devlet memuru olmak isteyenler Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na giriyorlar. Sınav 3 oturum halinde gerçekleştiriliyor. Adaylar genel kültür-genel yetenek sorularının yanı sıra bir de kendi alanlarına ait sorulardan da sorumlu oluyorlar. KPSS lisans sınav tarihi ÖSYM'nin güncel sınav takvimi aracılığıyla duyurulmuştu.

KPSS LİSANS SINAV TARİHİ 2020

KPSS lisans genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları 6 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı, lisans alan bilgisi oturumları 12 Eylül ve 13 Eylül tarihlerinde yapılacakken; Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 20 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Başvurular ise 30 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı.

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından açıklanan takvimde sınav başvuruları 21.08.2020 ve 02.09.2020 tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular ise 10 Eylül’de yapılacak. KPSS Ön Lisans sınav tarihi ise 25 Ekim 2020 olarak belirlendi.

Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın lise mezunları için uygulanan oturumu olan KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım 2020'de gerçekleştirilecek.

KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 15-30 Eylül 2020 tarihleri aralığında düzenlenecek.