KPSS soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı! İşte ÖSYM 2021 KPSS soru cevap kağıdı sorgulama ekranı!

KPSS cevap anahtarı yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Dün düzenlenen KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı iki oturumdan gerçekleşti. İlk sınav saat 10:15'te başladı. Sınava katılım sağlayan adaylar soruları ve ÖSYM tarafından açıklanan soru cevap kağıdını merak ediyor. Merakla beklenen KPSS 2021 soru cevap kağıdı açıklandı! İşte ÖSYM 2021 KPSS çıkan sorular ve cevap anahtarı...

KPSS temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayımlandı! 2021 KPSS cevap anahtarı gündemde yer alan konu başlıklarından oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ilk oturumu bugün saat 10:15'te başladı. İkinci oturum ise saat 14:45'te gerçekleşti. İşte 2021 KPSS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı

KPSS CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI!

KPSS temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayımlandı

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının bir bölümünün yayımlandığını duyurdu.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, bugün yapılan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'ları kurumun internet sitesinde sunuldu.

Adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ise ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilecek.

KPSS GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR SINAVI SAAT KAÇTA?

Saat 10.15'te başlayacak Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavında adaylara, çoktan seçmeli 120 soru yöneltilecek ve soruları cevaplamaları için 130 dakika süre verilecek.

Saat 14.45'te başlayacak Eğitim Bilimleri Sınavında ise çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecek ve soruları cevaplamaları için 100 dakika verilecek.

Adaylar, sınavın sabah oturumunda 10.00, öğleden sonraki oturumunda saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları, 16 Eylül 2021 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfasında açıklanacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Kamu Personeli Seçme Sınavında 15 dakika kuralını uygulayacağını açıkladı. Buna göre adaylar, 10.15'te yapılacak sınav için en geç okul binalarına 10.00'da girmeleri gerekiyor. 10.00'dan sonra sınava girecek olan adaylar, sınav binalarına giremeyecek.

KPPS 130 dakika kaç saat eder? KPSS'de saat kaçta başlayıp kaçta bitiyor?