KPSS 50, 55, 60, 65 ve 70 puan memur alımı var mı? KPSS kaç puanla nereye girilir 2021?

KPSS ile kaç puanla atama yapıldığı gündemde yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Ağustos 2021'de oturumları gerçekleşen 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı. KPSS 60 ve üzeri puan alanlar bir kuruma atanıp atanamayacağını öğrenmek istiyor. Peki, KPSS 60 puan memur alımı var mı? KPSS kaç puanla atama yapılıyor?

Ağustos 2021'de oturumları gerçekleşen 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıklandı. Sonuçlarını görüntüleyen adaylar memur atamalarının kaç puan ile yapıldığını araştırıyor. Peki, KPSS 60 puan memur alımı var mı? KPSS kaç puanla atama yapılıyor?

KPSS 50, 55, 60, 65 ve 70 PUAN MEMUR ALIMI VAR MI?

KPSS 50 ve 55 puan ile alım yapan kurum mevcutta bulunmuyor. 60, 65 ve 70 puan ile memur alımı yapılan bir kurumlar İŞKUR'da sıralanıyor.

İŞKUR KAMU MEMURU ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS KAÇ PUANLA ATAMA YAPIYOR?

KPSS memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan şartı dahilinde yapılıyor. Kimi kurumlarda 60, kimi kurumlarda 70 puan şartı aranıyor.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.