KPSS ücretleri ne kadar hangi bankaya yatacak?

KPSS başvuruları sonrası en çok merak edilen konuların başında gelen KPSS ücretleridir. ÖSYM kartlı ödeme yaparak kredi kartınızla kolaylıkla internet üzerinden ücretlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu konuda tek yapmanız gereken haberimizde verdiğimiz bağlantı linkine tıklayarak çıkan sayfada istediğiniz sınav türünü seçip TC kimlik numaranızı girmeniz olacak. İşte KPSS ücretleri ve ödenmesi hakkında detaylar...

Binlerce adayın merak ettiği konuların başında gelen ÖSYM sınav ücretleri son günlerde merak konusu oldu? Peki KPSS ücretleri hangi bankaya yatırılacak? KPSS ödemesi ne kadar? İşte konu hakkında merak ettikleriniz. Sınava başvuru işlemleri, 9-24 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecek olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.

KPSS ORTAÖĞRETİM / ÖN LİSANS SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

BAŞVURU SÜRESİ : 9-24 Ağustos 2016 (Ücret ödeme için son gün, 25 Ağustos 2016)

SINAV TARİHİ :

Ön Lisans Düzeyi : 22 Ekim 2016

Ortaöğretim Düzeyi : 23 Ekim 2016

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 120 dakika (2 saat)

KPSS SINAV ÜCRETİ : 55,00 TL

DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 6 Kasım 2016, 09.30, 55,00 TL

(DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 110,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL’si, 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında ödenecektir.)

KPSS SINAV ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILACAK?

ÖSYM Sınav Başvuru Ücretleri Kartlı Ödeme Sistemi Girişi ile adayların Sınav Ücretlerini Kredi Kartı ile Ödemeleri Sağlanmış Olacaktır. Sınava başvuracak adaylar sınav ücretlerini kredi kartları ile ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden bireysel olarak yapmalıdırlar.

KPSS SINAVI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak KPSS’nin süresi 2 saat (120 dakika) olacaktır. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testlerin içeriğine ilişkin bilgiler Tablo-1'de verilmiştir.

DHBT, 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır. Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Sınavda uygulanacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de Tablo-1'de verilmiştir. Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçıklarına yapılan işaretler kesinlikle değerlendirilmeyecektir.

KPSS 2016 ÖNLİSANS ORTAÖĞRETİM SINAVI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, KPSS, ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016'da, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Ekim 2016'de uygulanacak.

Sınava başvuru işlemleri 24 Ağustos'a kadar yapılacak. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı-banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için ise 25 Ağustos saat 23.59'da sona erecek olup, başvuru süresi uzatılmayacak.


KPSS 2016 ortaöğretim/ön lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 itibarıyla ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramayacak.

Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemeyecek.

MEB e-okul ile YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik veya düzeltme olan adayların, başvuru süresi içinde kendi okullarına ve üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.

MEB e-okul ve YÖKSİS'te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri-mezunları ile ÖSYM aday işlemleri sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme-değişiklik bulunanların bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerince değiştirilebilecek.

Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina-salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.