KPSS 2016 önlisans sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS 2016 önlisans ortaöğretim sınavı yapıldı. Adaylar şuan internette şu soruları soruyor. KPSS 2016 sorular cevapları ve puan hesaplama nasıl yapılır? Bizde haberimizde bu sorulara yanıt vermeye çalıştık. 2015 yılında yapılan sınavdan örnek vermek gerekirse genel yetenek testinde 38 doğru 17 yanlış Genel kültür testinde 41 doğru 19 yanlış 79 doğru 36 yanlış 5 boş ile 2015 KPSS puanı 79, 5 olarak çıkmaktadır. KPSS, kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

KPSS 2016 önlisans ortaöğretim sınavı Pazar günü icra edildi. Fakat binlerce memur adayı için daha heyecan bitmedi. KPSS 2016 sınavına giren adaylar puan hesaplama işlemleri için internete akın etti. KPSS 2016 önlisans ortaöğretim sınavı puan hesaplama sistemine bakacak olursak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testlerin Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır. 

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testlerin Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır. 

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır. p121 puan hesaplama motoru ile de öğretmenlik puanı olan öabt puanınızı hesaplayabilirsiniz.

KPSS'DE KAÇ NE KAÇ PUAN?

KPSS 2016 Lisans bölümü için artık zaman daralıyor. Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile hesaplandığı günlerdeyiz.

ORTA ÖĞRETİM – LİSE  P 94

48 NET 70 PUAN

58 NET 80 PUAN
73 NET 85 PUAN

85 NET 90 PUAN

P KPSS ÖN LİSANS P 93

35 NET 70 PUAN

58 NET 80 PUAN
70 NET 85 PUAN
82 NET 90 PUAN

KPSS LİSANS P3 PUANI

55 NET  70 PUAN
62 NET 75 PUAN
72 NET 80 PUAN
84 NET 85 PUAN
91 NET 90 PUAN

A Grubu Kadro Nedir?

Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.

 A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.

A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?

A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.

KPSS B Grubu Nedir ?

İlk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak olanlar B grubu kadrolar olarak adlandırılır. Bu sınava lise, ön lisans, lisans mezunları ve son sınıfta olanlar başvuru yapabilirler. B grubu kadrolar şunlardır: KPSS A grubu dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır. ( mühendislik, teknikerlik, memurluk, hemşirelik, mimarlık, avukatlık)

KPSS B Grubu Kadrolara Yerleştirme Nasıl Yapılır? B grubu kadroların yerleştirilmesi, KPSS puanları kullanılarak ve adayların kadrolarla ilgili tercihleri göz önünde bulundurularak, ÖSYM tarafından yapılır.

B Grubu Kadrolara Atanmak İçin KPSS Sınavından Başka Şart Aranır mı? Kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadrolarına ilk defa atanacakların 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 48.maddesinde bulunan askerlik, sağlık, suç durumu gibi genel ve özel şartları taşımaları gerekir. Ayrıca bu kadroların yaş ve cinsiyet gibi özel şartları da bulunabilir.

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI)

KPSS, kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

Valilikten KPSS'ye gireceklere önemli uyarı! Pazar günü açık

İstanbul Valiliği'nden KPSS'ye gireceklere önemli uyarı...İstanbul genelindeki tüm ilçelerde nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. İstanbul Valiliği, nüfus müdürlüklerinin, ön lisans mezunları için yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) gerçekleşeceği 16 Ekim Pazar gününde açık tutulacağını bildirdi.

TÜM İLÇELERDEKİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sınav günü adayların kimliklerinin kayıp, çalıntı ya da unutulma ihtimallerini göz önünde tutularak İstanbul genelindeki tüm ilçelerde nüfus müdürlüklerinin açık tutulmasına karar verildiği kaydedildi. Adayların ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu ilçeye bakılmaksızın sınav yerlerine ya da bulundukları muhite en yakın ilçe nüfus müdürlüklerine 07.00-10.30 saatleri arası sınav giriş belgesini ibraz ederek hizmet alabilecekleri belirtildi.  Açıklamada, "Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz" ifadelerine de yer verildi.

KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?

Hükümet kamu tarihin en büyük personel alımı için düğmeye bastı. Darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan veya açığa alınan personel sayısı 70 bini geçerken bir yandan da yeni alımlar hız kazandı. 2016 KPSS sonuçlarına göre henüz ne kadar memur alınacağı açıklanmadı. Fakat yapılan çalışmalar neticesinde bu sene en yüksek memur alımının gerçekleşmesi bekleniyor.