Kovid temaslı öğrenci LGS'ye girebilir mi? Kovid pozitif öğrenci LGS'ye girebilir mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin merak edilen soruların cevaplarını paylaştı. Sınava az bir süre kala Kovid-19 testi pozitif olan öğrencilerin durumu merak konusu oldu. Peki, Kovid pozitif öğrenci LGS'ye girebilir mi? Temaslı öğrenci LGS'ye girebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. En çok merak edilen sorular arasında "Kovid-19 testi pozitif olan öğrenci ve görevliler için ne gibi tedbirler uygulanacak?" sorusu da yer aldı. İşte merak edilen detaylar...

KOVİD POZİTİF ÖĞRENCİ LGS'YE GİREBİLİR Mİ?

Kovid pozitif öğrenci LGS'ye girebilecek. Bu kapsamda alınan önlemler Bakanlık tarafından şu şekilde açıklanıyor:

"Sınava girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinin koronavirüs risk durumları, Sağlık Bakanlığı tarafından bize bildiriliyor. Riskli olduğu tespit edilen görevlilerin, görevleri iptal edilecek. PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrenciler ise ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınacak."

SINAVDA MASKE TAKILACAK MI?

"Sınav binası ile bahçesine yalnızca öğrenci ve görevliler alınacak. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, öğrencilerin okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alınacak. Gerek birinci oturum gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla gerekirse sınıf sınıf olmak üzere öğrencilerin sınav salonu ve binadan güvenli şekilde çıkması sağlanacak.

LGS sınavına girerken neler gerekli? MEB 2021 LGS kaç dakika sürecek?

Okul bahçesi ve koridorlarında maske takmak mecburi. Ancak sınava gireceğin salonda sıralar arasında yeterli sosyal mesafe bulunacağından istersen sınav esnasında maskeni çıkarabileceksin. Maskeni düşürürsen endişelenme, sınav binalarında yedek maske ve el antiseptiği bulunacak."