Kaymakamlık Sınavının konulara göre soru dağılımı! 2023 Kaymakamlık sınavı konuları nelerdir?

Kaymakamlık sınavı konuları, başvuruların başlamasıyla birlikte adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Kaymakamlık sınavının konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylar, https://www.osym.gov.tr/ adresinden yayımlanan başvuru kılavuzunda belirtildi. Adaylara sınavda 120 soru için 165 dakika cevaplama süresi tanınacak. Peki Kaymakamlık sınavı konuları nelerdir? İşte 2023 Kaymakamlık Sınavı konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylar

Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda Kaymakamlık Sınavının konulara göre soru Dağılımı belirtildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan Genel Yetenek-Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Peki Kaymakamlık sınavı konuları nelerdir? İşte 2023 Kaymakamlık Sınavının konulara göre soru dağılımı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan 2023 Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı. Kaymakamlık sınavı için başvurular, 20-30 Ekim tarihleri arasında ÖSYM'nin "ais.osym.gov.tr" adresinden alınacak. Geç Başvurular ise 6 Kasım'da yapılabilecek.

Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı! Kaymakamlık sınavı ne zaman 2023? İşte ÖSYM ais başvuru ekranı

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı, 03.12.2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 165 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

KAYMAKAMLIK SINAVI KONULARI NELERDİR?

Kaymakamlık sınavında adaylara, 50 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 70 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (18), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (8), Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (14) ve Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (10) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (14), İdare Hukuku (20), Türkiye'nin İdari Yapısı (16), Türkiye'de Mahalli İdareler (10), Ekonomi (10) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

2023 KAYMAKAMLIK SINAVININ KONULARA GÖRE SORU DAĞILIMI

2023 KAYMAKAMLIK SINAVI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Adayların testlerden aldıkları ham puanlar toplanarak sınav puanları hesaplanacaktır.

100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (77), 4 katı olan 308 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 308. adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

2023 Kaymakamlık sınavı konuları ve soru dağılımına ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

2023-KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN