Kaymakamlık sınavı geç başvuru nasıl yapılır? Kaymakamlık sınavı ne zaman?

2021 Kaymakamlık sınavı için adaylar başvurularını, 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamladılar. Başvurularını yapamayanlar bugün geç başvuruda bulunabiliyor. Peki, kaymakamlık sınavı geç başvuru nasıl yapılır? Kaymakamlık sınavı ne zaman?

Kaymakamlık sınavı geç başvuruları bugün alınıyor. 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştiremeyen adaylar bugün gün boyunca başvurularını gerçekleştirebilecek. Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Peki, kaymakamlık sınavı geç başvuru nasıl yapılır? Kaymakamlık sınavı ne zaman?

KAYMAKAMLIK SINAVI GEÇ BAŞVURU EKRANI

KAYMAKAMLIK SINAVI GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kaymakamlık sınavı geç başvuru ÖSYM AİS'ten yapılıyor. Başvurusunu yapan adayın başvuru ücretini de ödemesi gerekiyor. Kaymakamlık sınavı geç başvuru ücreti 375 TL olup, ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden ödenebiliyor.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

Sınav, 10 Temmuz'da gerçekleşecek. Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.