Kaymakamlık sınavı başvuruları nasıl yapılır? Kaymakamlık sınavı ne zaman 2023? İşte ÖSYM AİS başvuru ekranı

Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Kaymakamlık sınavının tarihi ve başvuru ile ilgili detaylar, https://www.osym.gov.tr/ adresinden yayımlanan kılavuzda belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak alımlar için gerçekleştirilecek olan sınav sonrası yerleştirmeler 2024 yılında yapılacak. Peki Kaymakamlık sınavı ne zaman 2023?

Kaymakamlık sınavı başvuruları ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru ile birlikte başladı. 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı bu yıl Aralık ayında gerçekleştirilecek. Kaymakamlık sınavı için başvurular ÖSYM'nin "ais.osym.gov.tr" adresinden alınacak. Peki Kaymakamlık sınavı ne zaman 2023? İşte sınav tarihi ve başvuru ekranı

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kaymakamlık sınavı başvurularının başladığını duyurdu.

Adaylar, Kaymakamlık sınavı başvurularını 20 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin "ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan da yapabilecek.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Kaymakamlık sınavı için başvurular, 20-30 Ekim tarihleri arasında alınacak. Geç Başvurular ise 6 Kasım'da yapılabilecek.

Adaylar, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru süresi içinde başvuru bilgilerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamalıdırlar.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-Kaymakamlık Sınavı Kılavuzu'nda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2023-KAYMAKAMLIK SINAVI KILAVUZ VE BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Sınav ücretini yatırarak Kaymakamlık sınavına başvurusunu tamamlayan adaylara ÖSYM tarafından, hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN 2023?

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı, 03.12.2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı'nın 77 kişilik kaymakam açığını kapatmak için 2024 yılında yerleştirmeleri kapsamında ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2023-Kaymakamlık Sınavı, aşağıdaki sınav merkezlerinde yapılacaktır:

010 ADANA

062 ANKARA/ÇANKAYA

067 ANKARA-YENİMAHALLE

210 DİYARBAKIR

250 ERZURUM

341 İSTANBUL-1 (KADIKÖY, MALTEPE, ATAŞEHİR)

343 İSTANBUL-3 (BEYOĞLU/ŞİŞLİ/BEŞİKTAŞ/KAĞITHANE/SARIYER)

352 İZMİR/1 (KARŞIYAKA/BORNOVA/ÇİĞLİ)

610 TRABZON

Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 165 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Kaymakamlık sınavı konuları nelerdir? 2023 Kaymakamlık Sınavının konulara göre soru dağılımı