Kaymakamlık sınavı 2021 ne zaman yapılacak? Kaymakamlık sınavı giriş yerleri belli oldu!

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuruları 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında kabul edildi. Başvurularını tamamlayan adaylar gözlerini sınav giriş belgelerine çevirmişlerdi. Kaymakamlık sınavı giriş yerleri belli oldu. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler...

Kaymakamlık sınavı için geri sayım başladı. Kaymakamlık sınavına katılım sağlayacak olan adaylar başvurularını, 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında yaptılar. İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2021-Kaymakamlık) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Peki, kaymakamlık sınavı 2021 ne zaman yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

KAYMAKAMLIK SINAVI 2021 NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı 10 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

KAYMAKAMLIK SINAVI GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU!

10 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak olan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2021-Kaymakamlık) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

KAYMAKAMLIK SINAVI GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

KAYMAKAMLIK SINAVI NEDİR?

Kaymakamlık Sınavına; Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar girebilmektedir.

Sınava, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olanlar başvurabilmektedir. Sınavda KPSS'ye girme şartı aranmamaktadır.