Kasım'da 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması olacak mı?

ATV ana haber bülteninde ihraç edilecek öğretmenlerin de belirlenmesinin ardından toplamda 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı dile getirildi. MEB tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı

Kasım 2016 50 bin öğretmen ataması olacak mı? Gerçekleştirilen atamalar ile 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katılmasının üzerinden 1 gün geçti. Atanamayan öğretmenler atamaların Kasım ayında yeniden gündeme gelmesi yönünde paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Kasım ayında 50 bin öğretmen ataması yapılacak mı?

MEB tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, atama bekleyen binlerce öğretmen adayı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalışıyor. MEB'in yılda bir kere kadrolu atama yapacağını daha önceden belirten İsmet Yılmaz'ın bu talepler karşısında bir açıklama yapması bekleniyor.  Atamalar daha yeni gerçekleşmesine rağmen atanamayan öğretmenler bu yıl ikinci kez atama gerçekleştirilmesi yönünde isteklerini sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışıyor. Geçen yıl atanmak için başvuran öğretmen sayısı 150 bini bulmuş bunlardan 30 bin öğretmen adayının ataması gerçekleştirilmiş 120 bin öğretmen atanma hayallerini bir sonraki atamalara saklamıştı.

Sözleşmeli Öğretmen maaşları ne kadar?

Eğitim Öğretime hazırlık ödeneğinin bu yıl için belirlenen rakamı net olarak 992,00 TL'dir. Ancak yeni atanan öğretmenler bu ücretin %75'ini alabilecekler. Çünkü ödenek yönetmeliğinde ''öğretim yılının başladığı aydan sonra ve 1. dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i oranında yapılır''. Bu yüzden yeni atanan sözleşmeli öğretmenler net 744 tl ödenecek. 10 Ekim 2016 tarihinde atanıp göreve başlayan öğretmenlerin 2 bin 635 TL ücret alacakları, ek ders ücretlerininde ders başına 11 TL olacağı öğrenildi.