Kasım ara tatil ne zaman? 2020-2021 ara tatil günleri ve tarihleri nedir?

2020-2021 eğitim yılı ara tatil tarihi açıklandı. 31 Ağustos itibarıyla başlayan yeni eğitim-öğretim yılı 18 Eylül Cuma gününe kadar uzaktan eğitim ile sürdürüldü. 21 Eylül tarihinde ise yüz yüze eğitime aşamalı ve seyreltilmiş şekilde geçildi. İlk etapta birinci sınıflar ile anaokulları haftada 2 gün olmak kaydıyla okula başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı ise ara tatil tarihlerini paylaştı.

Ara tatil tarihleri öğrenciler ve veliler tarafından yıllık planlamalar için oldukça önemli. 2020-2021 birinci dönem ara tatil tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Yeni eğitim yılı 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında uzaktan eğitim sistemiyle yürütüldü. 21 Eylül itibarıyla ise aşamalı ve seyreltilmiş olacak şekilde yüz yüze eğitime geçiş yapılmaya başlandı.

2020-2021 ARA TATİL GÜNLERİ

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem, 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 12-16 Nisan 2021'de yapılacak. Eğitim öğretim yılı 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecek.

12. SINIFLAR OKULA GİDECEK Mİ?

Bakan Selçuk liseler ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bilim Kurulu'nun raporları bulaş riskinin en yüksek olduğu grubu lise olarak görüyor. Dolayısıyla bizim en yüksek gruptan başlamamız riskli. Biz bu çocuklarımızın kaygısını azaltmak için destekleme eğitim kurslarında öğrencilerimiz yüz yüze eğitim alıyor. Küçük gruplar halinde geliyorlar böylece riski azaltıyoruz.

Özel eğitimli çocuklarımızı en erken düşünüyoruz çünkü onların sınıfları çok tenha. Araç gereçleri var özel, onlar evde yok.Kafamızda birden fazla takvim var.

Okulun şöyle bir işlevi var.; okul stabil bir atmosfer oluşturuyor, sosyal hareketlilikler azalıyor. Böyle baktığımızda tüm öğrencilerimizin gelmesinin avantajı da var. Ama emin olun, bu riski azalttıkça emin olduğumuz grupları açacağız. 8. ve 12. sınıflara cumartesi - pazar özel kanal açtık.

Akademik destek diye bir yazılımımız var liseliler için. Eğitimde yapay zeka temelli bir yazılıma sahip olan birkaç ülke var. Çocuğun eğitim sürecini izliyor yazılım ve bu ücretsiz, herkese açık. Diyelim ki telefonumda internet kotam yok, 8 GB internet kotası.

Bir defa 8 saat - 7 saat tablete oturulmaz. Yanlış buluyorum. Önemli olan verimli çalışmak. Daha önce tableti elinden alırken oyunlarla ilgili bir durum söz konuydu. Şimdi dersle ilgili olduğu için 'Aman çocuğum tableti ala' dönüştü.

Kullanım şekli değişti. Bunun bir dengesini bulmak lazım. Önemli olan çocuğun akademik hedefi değil çocuğun kişisel olarak hayata hazır olması. Hayat kaçıyor, hayat kaçtığı için sosyal becerileri hayatı anlama becerileri... İşe girdiğinde üniversite soruları sormuyorlar ki. Bu becerilerin gelişmesi için hayat becerileri lazım."